de natte klapzoen

Na een lange autorit in mijn oma’s autootje komen we aan. Oma, mama, Robin en ik lopen door de lange kale gang, met gladde vloer. Zo meteen gaat Robin hier racen met zijn autootjes.  T ruikt hier naar eten, warm eten wat net klaargemaakt is.  Aardappelen, groente en vlees.

We komen steeds dichter bij de kamer van opa Arie. Telkens vergis ik me, en weet ik niet precies meer welke kamer het nu is. Gelukkig loopt oma voorop…daarachter mama en ik loop een beetje schuin achter ze…met Robin achterop.

De deur staat al open. Ik stap de drempel over, voor mij komt opa Arie langzaam in beweging. Ik kijk omhoog naar zijn gezicht. Hij komt op mij af en schuifelend beweeg ik naar voren. Ik bereid me voor en weet dat t zo mijn beurt is.  Ik kijk rond in de kamer die er nog altijd hetzelfde uitziet. Een stoel in hoek, een bed aan de zijkant. Alles van donker hout. Oma en mama gaan aan de kant,  ik sta vooraan in de rij…stevige handen pakken mijn schouders, ik draai mij hoofd iets opzij,  en krijg de volle laag. De natte, zachte zoen van opa Arie belandt half op mijn wang, maar raakt ook een gedeelte van mijn mond. Ik voel spuug in mn mondhoek zitten.

Ik lach een keer en zeg hem goeie dag. Zo blij dat dit geen wekelijks uitje is.

 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Alle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *